Bijlezen op vakantie #2: reisboeken

Het is zomer en voor velen betekent dat een paar weken lekker vakantie vieren. Of je nu thuisblijft of naar een verre bestemming reist: bijlezen tijdens de vakantie is altijd fijn. We besloten dan ook een serie blogs te schrijven met boekentips in verschillende categorieën. Vandaag deel 2: 5 populaire reisboeken die een aanrader zijn om deze vakantie te lezen. Kijk je mee? 

Deze boeken zijn te leen bij de nieuwe bibliotheek en/of verkrijgbaar via Bol.com. Het is maar net wat je fijner vindt: lenen of kopen. En heb je onze boekentips in de categorie management boeken al gezien? En natuurlijk kun je tijdens de vakantie snel up-to-date blijven met ZEPservice. Heb jij je al aangemeld? 

reisboeken

Boekentips #2: reisboeken

1. 365 dagen onderweg | Floortje Dessing

Je reist mee met Floortje, presentatrice van het reisprogramma ‘3 op Reis’ (BNN), die een jaar lang een dagboek bijhield van haar reisbelevenissen. Het dagboek is ingedeeld in twaalf maanden, in iedere maand worden een lange en een korte trip, een festival en een hotel besproken, en vele reistips gegeven. Een vlot geschreven, persoonlijk reisdagboek met sfeervolle en informatieve beschrijvingen van de landen en steden die Dessing aandoet, van haar belevenissen en van de mensen die ze ontmoet. Geïllustreerd met door Dessing gemaakte kleine en grote kleurenfoto’s.

2. The ultimate travel list | Lonely Planet

Lonely Planet’s Ultimate Travelist is een verzameling van 500 bezienswaardigheden en trekpleisters ter wereld die je niet kunt missen. Het is samengesteld door Lonely Planet’s wereldwijde gemeenschap van reisexperts, waarin grote namen als de Eiffeltoren en de Taj Mahal het opnemen tegen de minder bekende schatten voor een ereplaats in de Top 10. Helder geschreven, inspirerende foto’s, luxe uitgave, en een uitvouwbare kaart waarop je de bezochte plekken kunt afvinken maakt deze lijst tot de enige bucketlist die je ooit nodig zal hebben. (Bron: www.bol.com)

3. Staycation | Anne de Buck

Ben jij gek op weekendjes weg? En ben jij tijdens een city trip altijd op zoek naar de leukste hotspots? Dan is dit boek echt iets voor jou. Anne de Buck is de oprichter van Nederlands grootste (urban) travel en lifestyle blog Your Little Black Book. Als professioneel travelblogger reist ze de hele wereld over op zoek naar de leukste hotspots en verborgen parels. Bijna iedere week wordt ze wakker in een andere stad, maar thuishaven Amsterdam blijft haar favoriet. (Bron: www.bol.com)

4. Katja was hier | Katja Schuurman

Katja’s eerste reisboek staat vol met persoonlijke verhalen en foto’s uit haar eigen plakboeken. Ze voorziet je van tips, verklapt haar favoriete logeerplekken, restaurants en ‘to do’s’, en ze spoort je aan om vooral zelf op pad te gaan.
Met o.a. twee weken alleen naar Costa Rica, duizenden kilometers in de Trans Siberië Express,terug naar Katja’s roots in Suriname en Curaçao, opladen in een yoga retreat. En met héél véél tips voor restaurants en hotels en must see’s dichtbij en ver weg. (Bron: www.bol.com)

5. Bucketlist reizen | Marloes de Hooge

Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de succesvolle reisblog Travelvalley, verzamelde voor dit boek de reizen die op je bucketlist thuishoren. Van een mysterieuze droom die werkelijkheid wordt in Marrakech tot het land van vuur en ijs: IJsland. Van een roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten tot Jordanië, de parel van het Midden-Oosten. Met praktische informatie, handige tips en inspirerende foto’s. (Bron: www.bol.com)

Nu zijn we best benieuwd: welke reisboeken uit dit rijtje heb je al gelezen en welke wil je graag lezen? Laat het weten in een reactie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren