Mooi weer, slecht weer… ook zo verkouden?

Het is de afgelopen tijd prachtig mooi weer, maar aan het begin van deze week sloeg het ineens om en dit weekend wordt het juist weer stralend. Dit wisselende beeld is niet alleen lastig bij het bepalen van wel of geen paraplu, maar zorgt er ook voor dat je weerstand een duw krijgt. Zelf ben ik al een aantal weken op en af verkouden en ook mijn kind wordt steeds aangestoken. Tijd dus om op de bank te kruipen en bij te lezen.

Ik lees zelf graag bij met ZEP. Inloggen en hopla, al het nieuws dat ik gemist hebt wordt me kant-en-klaar voorgeschoteld in mijn persoonlijke dashboard. Maar goed, ik ben als informatiemedewerker natuurlijk nauw betrokken bij ZEPservice. Behalve bijlezen in ZEP, lees ik ook graag allerlei andere boeken en dan is het dus mooi meegenomen dat ik bij de nieuwe bibliotheek werk. Keuze in overvloed.

Ook zo verkouden? 5x boekentips

Ik keek ook eens tussen de boeken in de bibliotheek om te zien of er leuke kinderboeken te vinden zijn over het onderwerp verkoudheid. Fijn tijdverdrijf als je toch aan de bank gekluisterd bent omdat je zelf ziek bent en/of met een ziek kind op schoot.

Mooi weer, slecht weer... ook zo verkouden?

1. Ha… haa… haaa… tsjoeeeeeee! – Victoria Farkas

Prinses Rosemarijn niest elke dag één keer heel hard. Maar op de dag van een groot feest heeft ze nog niet geniest. Lees mee of het feest wel door kan gaan.

2. SuperZeno – Inne van den Bossche

Zeno is altijd verkouden en kan daardoor niet voetballen. Dan ontdekt de kinderarts dat er meer zit achter zijn verkoudheid en gaat hem helpen beter te worden. Zal hij zijn verkoudheid kunnen verslaan?

3. Kikker kan niet praten – Max Velthuijs

Een klassieker: Kikker wordt wakker en kan niet meer praten. Wat is er aan de hand?

4. Beer is ziek – Bonny Becker

Beer voelt zich helemaal niet lekker. Zijn vriend Muis probeert hem op te vrolijken. Beer is een enorme brompot, terwijl Muis de opgewektheid zelve is. Een humoristisch boek met een plottwist.

5. Naar de dokter – Fleur van der Weel

Piep moet naar de dokter. Daar ontmoet ze nog meer dieren die naar de dokter moeten. De een is verkouden, een andere moet hoesten. Kan de dokter hun helpen?

Voorlezen in de nieuwe bibliotheek

Na het (voor)lezen van deze boekjes voelen jij en je kind je vast weer een stukje beter! Kom voor meer boeken over verkouden zijn langs in de nieuwe bibliotheek en blijf ook eens luisteren bij het peutervoorlezen.
Almere Stad: dinsdag, woensdag en donderdag  van 10:30 tot 11:00 uur
Almere Buiten: woensdag van 10.30 tot 11.00 uur.
Almere Haven: vrijdag van 10.30 tot 11.00 uur.

Als je zelf graag snel up-to-date bent kan ik je ZEPservice van harte aanbevelen. En natuurlijk is een abonnement op de bibliotheek ook een aanrader. Veel leesplezier en beterschap! 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren