Nooit meer vervelen in de file: de LuisterBieb!

De zomervakantie is bijna ten einde, in het Zuiden zijn de scholen zelfs alweer begonnen, en ook veel ouders moeten dus weer aan de slag. Dat betekent voor velen ook weer dagelijks in de file staan. Maar er is goed nieuws! Er is een manier om de reistijd een stuk leuker, spannender en interessanter te maken: de LuisterBieb!

Wat is de LuisterBieb?

De LuisterBieb? Nooit van gehoord! Als dat is wat je nu denkt, laat ik je graag kennis maken met deze dienst van de bibliotheek. Boeken lenen is natuurlijk een groot onderdeel van de dienstverlening van de bibliotheek. Daarbij bedoel ik dan ook boeken in de breedste zin van het woord. Niet alleen fysieke boeken worden er uitgeleend, maar ook digitale boeken zoals e-books. Boeken hoef je ook niet altijd te lezen. Een andere optie is om te luisteren naar boeken. Daar komen luisterboeken bij te pas. Luisterboeken zijn boeken die op een mooie manier voorgelezen worden door iemand en die je kunt beluisteren op cd of mp-3 (ook een cd).

Steeds meer mensen hebben echter geen cd-speler meer. Of vinden het te veel moeite om de mp-3 bestanden over te zetten om hun device. Daarom is de LuisterBieb zo handig! De LuisterBieb is een app die je kunt downloaden op je mobiel. Deze app bevat honderden luisterboeken die als bibliotheeklid gratis te beluisteren zijn. Ideaal voor onderweg in de file of in de trein dus!

Hoe werkt het?

Ga naar de app store en download de LuisterBieb app. Na de installatie klik je op ‘registreren’ en geef je aan dat je lid bent van de bibliotheek. Je kunt nu inloggen met de gegevens waarmee je ook inlogt in ‘Mijn bibliotheek’ (bijvoorbeeld om te verlengen of reserveren). Nu kun je aan de slag met de LuisterBieb. Ben je geen lid van de bibliotheek? Dan kun je alsnog gebruikmaken van de LuisterBieb. Je kunt dan alleen niet alle titels luisteren.

Wat betekenen de verschillende labels?

De LuisterBieb is voor iedereen gratis te gebruiken en er zijn verschillende labels te vinden in de app. Er zijn gratis luisterboeken (grijs label) die voor iedereen gratis te beluisteren zijn. Daarnaast zijn er luisterboeken met het label ‘premium’ (oranje label). Deze zijn alleen gratis voor leden van de bibliotheek. Tot slot is er een derde categorie luisterboeken in de app; de promotieluisterboeken (wit label). Dit zijn luisterboeken die tijdelijk gratis te beluisteren zijn voor iedereen.

Het aanbod in de Luisterbieb blijft groeien. Op het moment zitten er 1300 luisterboeken in de app, maar naarmate er meer afspraken worden gemaakt met uitgevers, zullen er veel meer bijkomen.

Nieuwsgierig geworden? Download snel de app aan begin met genieten van de vele prachtig voorgelezen boeken! Voor meer informatie kun je terecht bij de online bibliotheek.