Hoe ziet jouw ochtendritueel er uit?

Helaas wordt het steeds moeilijker om vroeg je bed uit te komen nu het donkerder weer wordt, en kouder. Maar het is echt de moeite waard om elke ochtend iets eerder op te staan en wat tijd te nemen voor jezelf. Met een heerlijk ochtendritueel…

Ochtendritueel: hoeveel eerder zet ik de wekker?

Ik werd geïnspireerd door het boek: the Miracle Morning van Hal Elrod. Volgens hem hoef je voor een ochtendritueel echt niet voor dag en dauw op te staan. Een miracle morning sessie kan al in zes minuten. Bedenk zelf waar je blij van wordt en wat je dag een positieve boost kan geven. Is dat bewegen? Zorgen dat lichaam rustig aan wakker wordt? Door yoga bijvoorbeeld. Of door naar buiten te gaan om een rondje te wandelen. Of wil je die mooie gedachten op papier zetten en in flow gaan schrijven? Je kan je ook laten inspireren door iets te lezen wat jouw mind voedt. In stilte wakker worden, je lichaam voelen en de energie voelen stromen door je lichaam is ook een optie.

Waarom ’s ochtends vroeg?

‘s Ochtends vroeg, als je fris uit je bed komt, is het ideale moment om je op te laden met positieve gedachten. Je bent nog helemaal blanco, je hoofd zit nog niet vol met to-do’s en ruis van anderen.  Laat je mobieltje ook even onaangeroerd. Na je ochtendritueel heb je daar nog tijd genoeg voor.

Dankbaarheid

Op een positieve manier de dag beginnen werkt het beste als je begint met dankbaarheid. Bedenk eens vijf dingen waar je dankbaar voor bent vandaag. Dat je lekker geslapen hebt, dat je een dak boven je hoofd hebt, dat je zo meteen lekker warm kan gaan douchen en heerlijke koffie kan gaan drinken. Waar kijk je naar uit vandaag? Wat maakt deze dag speciaal?

Wat levert het je op?

Gedurende de dag ben je veel relaxter en werk je met meer focus. Je rent niet meer als een kip zonder kop rond. Bewust tijd voor jezelf nemen levert je een rustig gevoel op. Daardoor ben je productiever zonder een gehaast gevoel. Probeer het eens een tijdje! Let maar op, eerst vind je het lastig om uit je bed te komen, maar na een tijdje wil je niet meer zonder!

Sta jij ook ruim op tijd op zodat je in alle rust aan de dag kunt beginnen? Of sta je juist zo laat mogelijk op en race je in sneltreinvaart de deur uit?