Hoe overleef ik de brugklas? 5 boekentips!

Voor veel kinderen een van de spannendste momenten van hun leven; naar de middelbare school gaan. Het is natuurlijk ook een grote stap. Van de school waar je zeker acht jaar van je leven hebt doorgebracht, ineens naar een ‘grote’ school te moeten gaan. Het nieuwe leven als brugpieper zit natuurlijk vol valkuilen. Hoe overleef ik de brugklas? Hieronder vindt je vijf inspirerende boekentips om daar achter te komen!

Hoe overleef ik de brugklas: 5 boekentips

Rafe gaat voor het eerst naar de middelbare school. Daar ziet hij erg tegenop, het lijkt hem niet leuk. Zijn vriend helpt hem om de brugklas wat leuker te maken. Hij bedenkt een spel; overtreed de regels van de school. Hoe hoger de kans dat Rafe betrapt wordt, hoe meer punten hij verdient…

2. Brugpieper Roos Vink: Ukkepuk! – Jan Vriends

Roos Vink zit in de brugklas, maar zij is de jongste en ook nog eens de kleinste. Zij verteld in stripverhalen hoe zij lastige dingen in de brugklas overleefd. Wat te doen als je bijvoorbeeld verdwaald? Of als je straf krijgt?

3. Cito-stress, turntoppers & brugpiepers : het dubbeldikke dagboek van Fleur – Gonneke Huizing

In dit dagboek verteld Fleur hoe haar laatste jaar op de basisschool was en hoe zij haar eerste jaar in de brugklas ervaart. Ondertussen moet zij ook nog zwaar trainen voor turnkampioenschappen, wat haar leventje extra druk maakt.

4. Rome, sweet Rome! – Jan Willem Blijdorp

Hoe zou jij het vinden om een reis naar Rome te winnen? Het enige dat je hiervoor moet doen, is beste brugklas van Nederland worden… Bas en zijn klasgenoten willen dat wel en doen hun best om te winnen!

5. Hoe overleef ik de brugklas? – Francine Oomen

Deze klassieker mag niet aan het lijstje ontbreken. Uit de bekende Hoe overleef ik..? reeks, gaat deze over de brugklas. Rosa vindt het erg spannend om naar de brugklas te gaan, maar gelukkig heeft zij een stoere vriendin die haar erdoorheen kan slepen. Die vriendin is erg populair, maar is dat wel zo goed?

Extra tip: Brugklas (DVD)

De tv-serie Brugklas gaat over de belevenissen van een groep leerlingen in de brugklas. Bij de bibliotheek kun je seizoen 1 en seizoen 2 lenen, maar de serie wordt ook nu nog op tv uitgezonden. Op de website van Zapp vindt je meer informatie en ook oudere afleveringen.

Misschien ben je al begonnen of ga je deze week voor het eerst naar de brugklas. Na het lezen van deze boekentips ben je goed voorbereid op wat je allemaal kunt verwachten. En belangrijker: hoe je hiermee om kunt gaan! Veel plezier alvast tijdens het komende schooljaar!