Helweek: zet jezelf op scherp!

Groeit jouw to-do-lijst ook en heb je geen idee waar je moet beginnen? En de gedachte aan de slag te gaan maakt je al moe en besluiteloos. Maar toch weet je dat het wegwerken van deze lijst enorm veel rust gaat geven. Plan een helweek en pak de lijst aan! Niet alleen je to-do-lijst krijgt een opfrisbeurt, maar je gaat ook met jezelf aan slag. Het boek ‘Helweek’ brengt je tot het uiterste. Je gaat alles uit een week halen wat er in zit. Zo vaak buiten je comfort zone komen dat het normaal gaat voelen. Tijdens de helweek ga je je lat hoger neerleggen om het uiterste uit jezelf te halen.

De tip voor dit boek kreeg ik van iemand die wist dat ik ‘The Miracle Morning’ had gelezen en redelijk vroeg naast mijn bed sta. Maar ‘Helweek’ gaat nog een stap verder. De titel triggerde mij uiteraard om het te lezen. Van de schrijver had ik nog nooit gehoord, maar naast internationaal spreker is hij voornamelijk mental coach voor topatleten en topmanagers.  Met zijn ervaring bij de Noorse Special Forces en Navy SEALS weet hij precies hoe het is om tot het uiterste te gaan en niet op te geven, terwijl je hoofd en lijf aangeven dat het daar wel de tijd voor is.

Helweek: wat kun je ervan verwachten

“There are seven days in a week, ‘someday’ is not one of them”

Een week vol aan de bak dus … van maandag tot en met zondag. Elke dag opstaan om 05:00 uur en om 22:00 uur naar bed. Maar dat is niet het enige. Nog meer regels zijn onder andere:

– Stick to the plan!
– Werk extreem hard
– Wees daadkrachtig en proactief
– Onder werktijd geen social media
– Minstens 1x per dag trainen
– Gezond eten
– Geen tv kijken

Uiteraard heeft dit de benodigde voorbereidingstijd nodig, want ook dat is een essentieel onderdeel. Zonder voorbereiding wordt het niets. Je gaat doelen stellen die je in die week wil gaan behalen en je moet alles op alles zetten om die te gaan bereiken. Het boek behandelt per dag een onderwerp dat belangrijk is om die helweek door te komen. Bijvoorbeeld het aanpakken van gewoontes, het creëren van focus, maar ook zorgen voor rust en herstel. Hij geeft bruikbare tips en deelt succesverhalen van onder andere topsporters. Aangevuld met verhalen vanuit zijn eigen ervaring bij de Special Forces, leest het boek makkelijk weg. Het telt 200 pagina’s en ik had het binnen no-time uit.

Het resultaat na de helweek zou verbluffend moeten zijn. Door buiten je comfort zone te gaan zul je inzichten krijgen in wat jouw capaciteiten zijn. Meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen kunnen. Ik ga zeker een keer de helweek doen, daarvoor zal ik het boek nog een keer moeten lezen, wat zeker geen straf is. Ik kreeg er zeker energie van. Durf jij het ook aan?

Banner blog ZEPservice-nieuwsbrief