Trump versus Europa

Op woensdag 11 april organiseert het Europe Direct Informatie Centrum Almere de lezing Trump versus Europa. Natasja Nikolic en Gerhard Akkerman gaan in deze lezing dieper in op het thema ‘Europa en de wereld’. Hoe ontwikkelt de buitenlandpolitiek van de Europese Unie zich? De relaties met leiders zoals Trump, Erdogan en Poetin staan onder druk. Wat betekent dit voor Europa en de wereld? Wat is de verhouding van Europa ten opzichte van andere opkomende grootmachten zoals China. Zijn we eigenlijk nog onafhankelijk of houden we elkaar in een (wurgende) greep?

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door het Europe Direct Informatie Centrum Almere, gevestigd op de 4e etage van bibliotheek Stad. Dit informatiecentrum is de entree tot de Europese Unie voor de inwoners van Flevoland. Het verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert evenementen, debatten en bijeenkomsten die het Europees burgerschap stimuleren.

De avond begint om 19.30 uur in het nieuwe lokaal (4e etage) van bibliotheek Stad. De toegang is gratis op vertoon van een toegangskaartje, verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalie.

 

Datum:11 april

Tijd:19.30 - 21.30 uur

Locatie:de nieuwe bibliotheek