Schrijvers on Stage met Peter Buwalda

In de literaire talkshow Schrijvers on Stage, een samenwerking tussen de nieuwe bibliotheek en literair genootschap eindig laagland, ontvangt presentator en gastheer Oscar Kocken vanavond de schrijver Peter Buwalda.

Het kostte Peter Buwalda ruim acht jaar maar nu ligt zijn langverwachte roman Otmars zonen dan toch in de schappen; het eerste deel van een veelbelovende trilogie. De volgende delen zullen verschijnen onder de titels De jaknikker en Hysteria siberiana. Nogmaals acht jaar wachten hoeven lezers niet, want De jaknikker verkeert in het eindstadium. De laatste twee jaren werkte de auteur namelijk volle dagen aan beide delen. Zijn onverwachte keuze voor een trilogie noodzaakte hem tot herschrijving van het verhaal.

In Otmars zonen verkent Buwalda de grenzen van de epische wereld die hij in zijn fraaie debuut Bonita Avenue (2010) al creëerde. Een jonge Shell-employé die zijn vader plotseling op een onverwachte plek (de bestuurskamer van Shell) ontmoet, zonder dat ze elkaar kennen. De twee komen steeds nader tot elkaar tot de zoon zijn vader kent zoals geen enkele zoon dat zou kunnen. Deze breed uitgemeten familiegeschiedenis is doorspekt met door het noodlot aan elkaar verbonden relaties. Ingewikkelde dubbelzinnige verhoudingen, schandalen en een overvloed aan plotwendingen en flashbacks. Alles gegoten in het beeldende en metaforische taalgebruik dat wij zo goed van Buwalda kennen.

Het geduld van de lezer wordt rijkelijk beloond met dit lijvige boekwerk dat met veel gevoel voor timing en ritme is geschreven. Een heuse en complexe roman voor kwaliteitsliefhebbers.

Foto: Jelle Vermeersch

Kosten: leden € 7,- | niet-leden € 9,-

Kaarten: verkrijgbaar aan de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of direct via iDeal

Datum:28 november

Tijd:20.00 - 22.00 uur

Locatie:de nieuwe bibliotheek