Schrijvers on Stage met Murat Isik

In de literaire talkshow Schrijvers on Stage, een samenwerking tussen de nieuwe bibliotheek en literair genootschap eindig laagland, ontvangt presentator en gastheer Oscar Kocken vanavond de schrijver Murat Isik.

Met zijn roman Wees onzichtbaar (2017) won Murat Isik onder meer de Nederlandse Boekhandelsprijs en de prestigieuze Libris Literatuur Prijs. Het boek is zowel zijn persoonlijke coming of age als een treffende hommage aan de multiculturele Bijlmer uit zijn kinderjaren. Isik woont er vanaf zijn vijfde met zijn ouders en zusje.
Na zijn sterke debuutroman Verloren grond (2012) was Isik al niet meer zo onzichtbaar. En nu, bij het verschijnen van zijn derde boek, blijkt opnieuw zijn schrijverstalent. Mijn moeders strijd is een voor de Boekenweek 2019 geschreven essay en vertelt het levensverhaal van zijn moeder. De kracht van Mijn moeders strijd zit ’m in Isiks keuze zijn moeder zélf haar bewogen geschiedenis te laten vertellen, passend bij de fase van haar autonomie en emancipatie. Hij interviewt haar en laat zich niet verleiden het verhaal naar zijn hand te zetten. Isik vraagt en schrijft, moeder leidt en dirigeert. Het toont het respect van een zoon aan zijn moeder. Persoonlijker en oprechter kan een verhaal niet worden.

Kosten: leden € 7,- | niet-leden € 9,-Kaarten: verkrijgbaar aan de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of direct via iDeal

Datum:23 oktober

Tijd:20.00 - 22.00 uur

Locatie:de nieuwe bibliotheek