Ongewoon goed ‘digitaal’ vergaderen – Rob de Haas | by Seats2meet

“Uit analyse van 19 miljoen internationale vergaderingen door onze online planningstool Doodle, blijkt dat zo’n 44 procent van de werknemers aangeeft dat hij zijn werk niet af krijgt door slecht georganiseerde vergaderingen.”. (bron: Gabrielle Ottino, CEO Doodle, 2019)Digitaal vergaderen, wie kent het niet tegenwoordig?

Sinds we half maart met zijn allen door de overheid verplicht werden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken, poppen de Zoom-meetings ons om de oren. Natuurlijk heel fijn dat dit staaltje technologie bestaat en ervoor zorgt dat we toch met collega’s in verbinding kunnen blijven. Verbinden is één, maar het digitaal vergaderen vraagt vaak toch een andere aanpak dan alleen maar verbinding maken.

Waar de meeste mensen voor corona al niet zulke grote liefhebbers waren van het ‘gewone’ vergaderen of waar het vergaderen binnen een hoop bedrijven soms maar gewoon gebeurde, omdat er nu eenmaal vergaderd moest worden. Valt er over de sturing en inhoud (beter gezegd: het gebrek aan)van een hoop vergaderingen ook nog het een en ander op te merken. Vele mensen ervaren dit als energieslurpend en tijdrovend.

Regelmatig gebeurt het dan ook dat we ons werk hierdoor niet meer af krijgen. Dat blijft dan maar liggen voor ’s-avonds of in de weekenden… deze trend moeten we echt stoppen en die is te stoppen. Tenminste als we straks boeiender en productiever willen vergaderen. Naast de Corona-maatregelen, stel ik voor al het digitaal vergaderen vijf vergader-maatregelen voor, om verdere uitputting te voorkomen.

Benieuwd? Meld je dan hier aan voor deze Seats2meet Powersessie: https://passport.seats2meet.com/events/3646
Wie weet ga jij vergaderen straks nog leuk vinden? Dat zou toch bijzonder zijn!

Datum:20 mei

Tijd:11.30 - 12.00 uur

Locatie:online