Co-work day #businessplan

Ada Kaspersma helpt met haar bedrijf Adalyse ondernemers om hun businessplan te schrijven. Deze ochtend neemt ze in een inspiratiesessie de stappen van het schrijven van een businessplan met je door.

Het programma van de co-work day in september:

09.00 – 09.15 uur ontvangst
09.15 – 10.00 uur Inspiratiesessie door Ada Kaspersma over het businessplan
10.00 – 13.00 uur werken

Businessplan
Ondernemers schrijven vaak een businessplan wanneer ze starten met hun bedrijf. Ze zetten hun ideeën volgens een bepaalde structuur op papier en dat zorgt ervoor dat ze over veel aspecten van het ondernemen nadenken. Over zichzelf, hun manier van ondernemen, maar ook over de markt waarin ze opereren. Tijdens het schrijven van een businessplan doe je onderzoek; naar je (potentiële) klanten maar ook naar je concurrenten en je leveranciers.

Het proces van schrijven kan je veel inspiratie opleveren, misschien verandert je plan wel gaandeweg. Het proces kan ook frustrerend zijn, omdat je bepaalde dingen niet helder hebt en je het lastig vindt om besluiten te maken. Juist dan is het goed dat je wel van tevoren alles onderzoekt, op een rijtje zet en je keuze dan kan baseren op de gevonden informatie.
Ervaren ondernemers schrijven ook wel eens een businessplan om de helderheid en focus die het oplevert. Zo kunnen ze de juiste keuzes maken, ze kunnen bijvoorbeeld hun product of dienst beter aan laten sluiten aan de behoefte van de klant met behulp van de opgedane kennis. Ten slotte hebben ondernemers die gaan samenwerken ook baat bij een businessplan. Ze kunnen toesten of hun ideeën wel overeenkomen, op het gebied van de financiën, de marketingstrategie, enz.

Kosten: leden € 5,- | niet-leden € 6,50

Kaarten: online te koop via iDeal of verkrijgbaar bij de klantenservicebalie in de bibliotheek (alléén pinbetaling)

Datum:03 september

Tijd:9.00 - 13.00 uur

Locatie:de nieuwe bibliotheek