ZEPservice uitgelicht: Aretha Franklin

Follow my blog with Bloglovin

De Amerikaanse muzieklegende Aretha Franklin wordt vrijdag 31 augustus naar haar laatste rustplaats gebracht. De ‘Queen of Soul’ overleed vorige week op 76-jarige leeftijd en wordt bijgezet op Woodlawn Cemetery in Detroit. Voorafgaand aan de uitvaartdienst in Greater Grace Temple kan het publiek afscheid nemen van de legendarische soulzangeres. Aretha wordt opgebaard in het Charles H. Wright Museum of African American History.

Uiteraard komen er ook in ZEPservice de nodige artikelen rondom Aretha voorbij. Wij zochten er een aantal uit en zetten ze op een rijtje.

ZEPservice uitgelicht: Aretha Franklin

1. Fans nemen afscheid van Aretha Franklin
Fans kunnen dinsdag en woensdag afscheid nemen van de legendarische soulzangeres Aretha Franklin in Detroit. De Queen of Soul wordt opgebaard in het Charles H. Wright Museum of African American History. Van 09.00 uur tot 21.00 uur, lokale tijd, kunnen muziekliefhebbers de zangeres de laatste eer bewijzen. (Bron: RTL Nieuws)

2. Trump, Obama en Clinton roemen ‘goddelijke’ Aretha Franklin
De Amerikaanse president Trump heeft op Twitter de wereldberoemde soulzangeres Aretha Franklin geroemd. ,,De koningin van de Soul is dood. Ze was een fantastische vrouw met een wonderbaarlijke gave van God, haar stem. Ze zal worden gemist.” (Bron: Tubantia)

3. 12 inspirerende uitspraken van Aretha Franklin over God, het leven en gospel
Niemand zong zo mooi over het Evangelie als Aretha Franklin. De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is donderdag op 76-jarige leeftijd overleden. ‘The Queen of Soul’ leed sinds 2010 aan kanker. Vandaag delen we 12 inspirerende uitspraken van Franklin over het leven, God en het Evangelie. (Bron: CIP.nl)

4. Aretha Franklin: muziek als activisme
Vorige week overleed soulzangeres Aretha Franklin (1942-2018). Het nummer Respect dat ze in de zomer van 1967 (her)uitbracht met haar zuster Carolyn was van grote waarde voor de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren zestig. Prof. dr. Geert Buelens (Moderne Nederlandse Letterkunde), schrijver van het boek De Jaren Zestig: Een Cultuurgeschiedenis, bespreekt in HP/De Tijd hoe Franklin met dit tot strijdlied omgedoopte nummer de ziel van de burgerrechtenbeweging belichaamde. (Bron: Universiteit Utrecht)

5. American Idol-winnares werd door Aretha Franklin op plek gezet|
Fantasia Barrino won het derde seizoen van American Idol en kreeg daardoor de kans in 2007 tijdens een tribuutconcert voor Aretha Franklin te zingen. Ze kreeg naderhand een verrassende reactie van de onlangs overleden queen of soul.

Ben je nieuwsgierig naar al het nieuws rondom de ‘Queen of Soul’? Je vindt meer in ZEPservice! Nog geen account, maak dan snel een freemium of premium account aan.