ZEPservice uitgelicht: we love memoirs day

Vandaag is het ‘We love memoirs day’. Een dag die in het leven is geroepen op 31 augustus 2013 door Victoria Twead en Alan Parks. Beiden zijn schrijvers van memoires en ze wilden een plek creëren waar schrijvers en lezers samen konden komen. En dat is ze gelukt. 

Victoria and Alan waren vanaf het begin vastbesloten om een warme community te ontwikkelen en met resultaat. Nieuwe vriendschappen worden dagelijks gesloten en er vinden speciale bijeenkomsten plaats over de hele wereld. De ‘We Love Memoirs community’ is te vinden op Facebook en wordt vaak omschreven als de meest vriendelijke groep van Facebook.

We love memoirs day: 3 memoires op een rij

1. Op 12 september verschijnt in Amerika ‘What Happened’, een boek van Hillary Clinton over de verkiezingsstrijd en waarin ze vertelt hoe ze haar verkiezingsstrijd met Donald Trump heeft ervaren.

2. Maria Callas overleed 40 jaar geleden. Om die reden is het boek van Arianna Huffington over het leven van Maria Callas, de meest getalenteerde en betoverende zangeres van de twintigste eeuw met een dramatisch leven vol uitersten, opnieuw verschenen.

3. Peter Slevin volgde Michelle Obama en vertelt over haar jeugd in de South Side van Chicago tot haar rol als First Lady in het Witte Huis. Hij gaat in op haar beproevingen aan de Princeton Universiteit en Harvard Law School tijdens de bewogen jaren tachtig. Ook de dilemma’s waar zij voor stond, terwijl zij in Chicago hard aan haar carrière werkte, een gezin grootbracht én haar man hielp om president van de Verenigde Staten te worden, komen aan bod.

Deze boeken voor ‘we love memoirs day’ vonden wij eenvoudig door te zoeken in ZEPservice. Handig want je komt zo gelijk recensies en aanverwante publicaties tegen. Nu vragen wij ons af: lees jij graag memoires en ben je van plan je eigen memoires te (laten) schrijven?