FAQ

 

Hoe kan ik betalen?

Zodra wij je aanmelding hebben verwerkt ontvang je een factuur van ons.

Hoe kan ik een eigen informatieprofiel wijzigen?

Wanneer je voor het eerst inlogt bij ZEPservice doorloop je eenmalig een wizard waarbij je een persoonlijk informatieprofiel samenstelt. Wil je dit profiel daarna wijzigen dan kun je dit op twee manieren doen. Ten eerste kun je naar de pagina ‘bladeren’ gaan in het menu. Hier zie je een overzicht van alle onderwerpen waaruit je kunt kiezen. De andere mogelijkheid is om naar de pagina ‘instellingen’ te gaan en vervolgens het tabblad ‘Volgen’ te kiezen. Hier zie je hetzelfde overzicht met onderwerpen als in de wizard. In beide gevallen wijzig je je profiel door onderwerpen toe te voegen (‘volgen’), of te verwijderen (‘ontvolgen’).

Hoe kan ik een zoekvraag opslaan?

Toets je zoekvraag in (hier kom je via het vergrootglas) en klik dan op ‘opslaan’. Vervolgens kan er een naam gegeven worden voor de zoekvraag en kan deze opgeslagen worden. De zoekvraag zal voortaan terug te vinden zijn onder het tabblad ‘eigen’ bij de bladerpagina en er zullen artikelen verschijnen op de homepagina onder tabblad ‘eigen’. Deze functie is niet beschikbaar wanneer je een gratis ZEPservice-account hebt.

Hoe kan ik me inschrijven?

Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te versturen.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?

Na het eerste jaar kun je per maand je lidmaatschap beëindigen. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt je lidmaatschap schriftelijk of per e-mail beëindigen.

Hoe stel ik een nieuwsbrief samen? Hoe wijzig ik deze?

Je persoonlijke nieuwsbrief wordt automatisch gevuld met de feeds die je hebt aangezet. Om de nieuwsbrief te activeren of de frequentie te wijzigen ga je naar de pagina ‘instellingen’. Hier kun je kiezen hoe vaak en wanneer je de nieuwsbrief ontvangt en kun je je informatieprofiel aanpassen. Op de pagina ‘bladeren’ kun je ook je informatieprofiel wijzigen.

Hoe voer ik zelf een zoekopdracht uit?

Wil je zelf een zoekopdracht uitvoeren, ga dan naar de pagina ‘zoeken’ door op het vergrootglas te klikken of via het menu. Daar kun je een nieuwe zoekvraag starten door in de zoekbalk je zoekopdracht in te typen en op ‘zoeken’ te klikken.

Ik ben mijn wachtwoord/inlognaam vergeten, wat te doen?

Je inlognaam is gelijk aan je e-mailadres. Weet je niet meer welk e-mailadres je gebruikt voor ZEPservice? Stuur dan een mail naar ZEPservice@denieuwebibliotheek.nl.
Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je in het inlogscherm, onder de invulvelden klikken op ‘wachtwoord vergeten’. Vervolgens vul je het e-mailadres in dat je voor ZEPservice gebruikt en krijg je een link toegestuurd om een nieuw wachtwoord in te stellen. Let op! Deze linkt werkt slechts 24 uur.

Is er een app?

Nee, er is geen app voor ZEPservice. Je kunt ZEPservice op je tablet of smartphone gebruiken door in te loggen via www.zepservice.nl

Kan ik informatie delen via social media?

Ja, je kunt een artikel delen via de deelknop. Dit doe je door te klikken op het deelicoontje rechts bovenaan het geopende artikel en vervolgens de link te kopiëren van het artikel. Houd er wel rekening mee dat ontvangers niet altijd toegang krijgen tot het volledige artikel.

Kan ik informatie doorsturen naar anderen?

Ja, dit kan door bij het artikel te kiezen voor een van de opties om te delen. Dit kan per e-mail of je kunt de link van een artikel kopiëren en ergens anders plaatsen. Houd er wel rekening mee dat ontvangers niet altijd toegang hebben tot het volledig artikel.

Kan ik ZEPservice ook op mijn tablet gebruiken?

Ja, ZEPservice werkt ook op je tablet of smartphone.

Wat kost ZEPservice?

Het lidmaatschap kost € 2,- per maand, inclusief BTW. Schrijf nu direct in!

Welke operatoren kan ik gebruiken in de zoekfunctie?

Je kunt standaard operatoren gebruiken zoals OR, AND, NOT, “exacte zin” of (groeperen van gerelateerde woorden).

“….,….” Aanhalingstekens om een groep woorden heen worden gelezen als een zinsdeel. “Google heeft een samenwerking met Apple”
OR Een van,de termen moet in de resultaten voorkomen. Google OR Apple
AND Beide termen moeten in de resultaten voorkomen. Google AND Apple
NOT Deze term mag niet voorkomen in de resultaten. NOT Apple
* Wildcard – dit teken vult de term aan met alle mogelijke uitgangen. bank* →,bankpas, banken
contentCS De term in de tekst is hoofdlettergevoelig. contentCS:Bos
Title Zoek in de titel van het resultaat. title:Google