ZEPservice uitgelicht: dag van de leerkracht

Het is vandaag Teacher’s Day oftewel de Dag van de leerkracht, een dag die er is om aandacht te vragen voor de belangrijke rol die leerkrachten hebben over de hele wereld. Het is ten slotte een hele verantwoordelijkheid om nieuwe generaties te onderwijzen. Behalve dat het vandaag Dag van de leerkracht is, wordt er ook gestaakt door vele basisscholen. Wij zochten in ZEPservice naar passende artikelen. Lees je mee?

ZEPservice uitgelicht: dag van de leerkracht

1. Sympathie kan ook verloren gaan
Voor waarschijnlijk de meeste ouders van kinderen op de basisschool verloopt deze dag niet zoals anders. Veel basisscholen zijn dicht, want de leraren staken. Zij eisen een hoger salaris en een vermindering van de werkdruk.

2. Nieuw kabinet maakt 500 miljoen vrij voor onderwijs
Leerkrachten in het basisonderwijs krijgen van de regeringscoalitie 500 miljoen euro om de werkdruk te verlagen. Dat lekten de formerende partijen woensdag, een dag voor de landelijke lerarenstaking. De staking gaat wel gewoon door.

3. Een gelukkige leerling is de beste troost
Een dag voor de staking in het basisonderwijs stonden meerdere tv-programma’s stil bij het belang van leraren. Zo liet Dream School zien dat ook de ogenschijnlijk hopeloze leerlingen goed terecht kunnen komen.

4. Cao-lonen gestegen, maar je houdt er amper wat aan over
De cao-lonen zijn in het derde kwartaal met 1,5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Profiteren werknemers dan eindelijk direct mee van de aantrekkende economie? Dat valt reuze tegen.

5. Met pijn in het hart niet meer voor de klas
Ze verlieten het onderwijs en zouden best terug willen. Maar het is geen reële optie zolang het werk zo overbelast is. Drie onderwijzers vertellen.

Ben je nog geen lid van ZEPservice? Voor slechts € 2,- per maand ben jij ook altijd up-to-date. Of het nu gaat om informatie die je nodig hebt om je vak goed te kunnen uitoefenen of om een studie die je volgt, bibliothecarissen van de nieuwe bibliotheek zorgen voor een hoge kwaliteit informatieve bronnen in ZEPservice! Meld je nu aan voor ZEPservice >>>